Algemeen

Waarom beleggen in crypto anno 2022

Veel mensen proberen anno 2022 veel geld te sparen, maar waar bewaar je dit? Veel mensen vertrouwen de banken niet meer en dit is ook helemaal niet gek. De meeste banken rekenen namelijk een negatieve rente, dit betekent dat je geld moet betalen voor het sparen op de bank. Steeds meer mensen beginnen met beleggen in crypto en dat is niet helemaal zonder reden. Beleggen is vaak meer winstgevend en je kunt er veel meer rendement uit halen. Toch moet je voor jezelf bepalen waarin je wilt investeren en de meeste mensen kiezen al snel voor crypto. De crypto markt is een hype geworden en anno 2022 is het de perfecte markt om in te investeren. De koersen staan namelijk in het rood en dit betekent dat je voor een goedkope prijs crypto kunt kopen. Maar waar moet je opletten als je wilt investeren in crypto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De koersen

Voordat je crypto gaat kopen, is het van belang dat je goed kijkt naar de koersen van bepaalde cryptomunten. Het is een volatiele markt en dit betekent dat de waarde van een investering snel omhoog en omlaag gaat. Veel beleggers vinden dit juist interessant en dit betekent vaak dat ze veel rendement kunnen maken. Wil jij investeren in Polkadot crypto? Dan is het essentieel dat je goed naar de Polkadot koers kijkt. Je kunt namelijk precies zien wat de actuele waarde is van de cryptovaluta, maar ook wat de waarde was een tijd geleden. Je kunt natuurlijk ook naar de Chainlink koers kijken als juist wilt investeren in Chainlink crypto. Vaak is het mogelijk om via de website van de aanbieder naar de koersen te kijken.

Transactiekosten

De meeste mensen willen een betrouwbare broker vinden, zodat ze op een veilige manier crypto kunnen verkopen, kopen en bewaren. Het is van belang dat je de brokers met elkaar vergelijkt en hierbij is het essentieel dat je kijkt naar de transactiekosten. De transactiekosten zijn heel belangrijk en deze wil je het liefst zo laag mogelijk houden. Dit moet niet betekenen dat de kwaliteit van de services omlaag moeten bij de broker. Vergelijk daarom goed en kijk of er een broker is met lage transactiekosten. Dit maakt het een stuk makkelijker om meer rendement uit je investering te halen, ideaal toch?