Fashion

De basis van je kledingkast

Iedere kledingkast heeft een basis nodig. Of je nu een man of een vrouw bent. Natuurlijk kan die basis wel verschillen, maar er zijn altijd een aantal items die iedereen in zijn of haar kledingkast moet hebben, bijvoorbeeld omdat ze zo goed combineren in verschillende outfits. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Van het ondergoed…

Om te beginnen bij de basis van de basis: het ondergoed. Soms loop je in de stad en haal je eventjes snel een setje ondergoed op bij een willekeurig winkel. Toch loont het heel erg om te investeren in het soort ondergoed dat je draagt. Dit gaat langer mee en zit ook veel comfortabeler. Daarnaast zie je vaak met goed ondergoed geen gekke lijnen in je kleding, dat staat meer flatteus.

…tot de jacks

En dan iets totaal anders, iets dat zich totaal aan de buitenkant bevindt: de jacks. De een zweert bij het denim jack omdat het tijdloos is en juist overal een vriendelijke outfit van maakt. De ander heeft het juist over een leren jack, omdat het stoer is en je goed warm houdt ongeacht het weer. Naar mijn mening moet je allebei in de kast hebben, dan zit je sowieso goed. En denim jack of een leren jack van goede kwaliteit kan ook jaren meegaan. Zo zie je maar dat je altijd voor kwaliteit moet kiezen als het om deze basis items gaat. Je gebruikt ze immers iedere dag, en je wil ze dus niet ieder jaar moeten vervangen.

Lekker zomers…

Iets wat menig man in de kast heeft hangen, is een bloesje voor het tropische weer. Bijvoorbeeld met een gekke print. Dit fleurt iedere outfit helemaal op en dat past precies bij het zomerse seizoen.

…en voor de andere seizoenen

Maar in de winter kiezen we juist voor een mooi overhemd heren. Bijvoorbeeld een overhemd van het merk Alan Red. Ook dit zijn overhemden van goede kwaliteit die lang meegaan en een mooie pasvorm hebben. Bij de basis maak je of breek je je outfit al. Je kunt nooit genoeg overhemden hebben.

Helemaal chique…

Natuurlijk heeft iedere man ook een chique outfit nodig. Dat betekent niet meteen dat je een driedelig pak in de kast moet hebben hangen, maar iets wat voor een pak door kan gaan, is wel zo handig. Zo heb je iets om aan te trekken bij het kerstdiner, maar ook bij een zakelijke bijeenkomst.